Pastoor Jos Boon wordt weer kapelaan.

Pastoor Jos Boon (foto EMB)
-Ysselsteyn- Pastoor Jos Boon neemt over enkele weken afscheid van het Parochieverband Merselo, Vredepeel en Ysselsteyn. Hij verwacht binnenkort een nieuwe benoeming te krijgen in het Bisdom Roermond. Niet meer als Pastoor, maar als Kapelaan.

“Ik denk dat ik ergens in Zuid-Limburg kom te werken, misschien wel in Maastricht. Ik weet het nog niet”, vertelt Jos Boon, die komende zomer denkt te verhuizen uit Ysselsteyn. Boon heeft het Bisdom laten weten dat hij geen Pastoor meer wil zijn in zijn nieuwe standplaats.

“Nee, ik wil weer gewoon Kapelaan worden. Als Pastoor heb je te veel te maken met allerlei bestuurlijke beslommeringen. En als er problemen zijn, dan kan de Pastoor het oplossen.” Boon wil zich volledig kunnen richten op het Pastorale werk. “Oudere mensen bezoeken en lesgeven op scholen, dat is het liefste wat ik doe.”

Voordat hij vertrekt houdt hij in de kerken van Merselo, Vredepeel en Ysselsteyn een afscheidsdienst en wil hij voor alle Parochianen een feestelijke avond organiseren.

Theo Miedema, thans Pastoor van het Parochiecluster Leunen, Veulen en Heide, zal de opvolger van Jos Boon worden. Miedema neemt straks zes Parochies onder zijn hoede. Hij krijgt assistentie van Marthoma Alexander die onlangs in zijn geboorteland India tot Priester is gewijd. Marthoma Alexander halftijds inzetbaar zijn voor de zes dorpen in het nieuwe Parochieverband

.

Geef een reactie op dit artikel