Pastoor Wubbels terug naar Grunninger Laand

In de H. Liudgerparochie begint binnenkort een ‘nieuwe’ Pastoor. Twee maanden nadat  Pastoor Peter Wellen voor de laatste keer voorging in de Parochiekerken en hij vervolgens werd benoemd in de parochie H. Drie-eenheid te Hoogeveen, werd afgelopen zondag 18 november bekendgemaakt dat Pastoor J. Th. (Dorus) Wübbels uit het Bisdom Rotterdam aan de slag gaat in Noord-Groningen. Dat is best snel want er werd van uitgegaan dat het minstens een half jaar zou duren voordat de lege plaats ingevuld zou worden.

Rian Knook, een van de Parochiebestuurders van de Liudgerparochie, las na het slotlied de positieve brief van Vicaris Wellen voor in de H. Jacobus de Meerderekerk in Uithuizen.
Pastoor Wubbels zal samen met pastoraal werkster Nellie Hamersma het pastoraal team gaan vormen. Hij werkt momenteel in de Portugeestalige Parochie van Rotterdam. Daarvoor was hij pastoor in Emmen en Erica en in Congo en in Brazilië. Pastoor Wübbels is 58 jaar en werd geboren in Musselkanaal. Zijn installatie door Bisschop Ron van den Hout vindt in de Advent plaats op zondag 16 december tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de RK Kerk te Uithuizen.

Pastoor Wubbels is geen onbekende in het Bisdom GL, naast het feit dat hij er geboren is, is hij enige jaren als Pastoor werkzaam geweest in de Parochies van Emmen/Erica en wel van 2000-2006.

Bron: Parochie Foto: wikimedia

Geef een reactie op dit artikel