Pater Bernd Hagenkord (Mister Radio Vaticano) overleden (52).

Pater Bernd Hagenkord (Foto EMB)
Woensdag 28 juli 2021 06:10 – Bron: Redactie kerk/J. Heller- Beeld: EMB
 -Vaticaanstad- Bernd Hagenkord SJ (4 oktober 1968-26 juli 2021) is overleden, de in Munchen geboren Duitse Jezuiet gaf vanaf 2009 tot 2019 leiding aan diverse afdelingen van Vatican News en Radio Vaticaan, als journalist en geestelijk adviseur.
Afgelopen maandag overleed hij aan de ziekte die hem langzaam sloopte, kanker. Vanuit de hele wereld zijn er lofuitingen over Hagenkord, die een zeer groot stempel drukte op het ontstaan van Vatican News in 2017 en de reorganisatie van Radio Vaticaan. Hij was ook de man die de perskamer van het Vaticaan toegankelijker maakte.
Vanaf het begin van MariaBode, nu bijna 5 jaar geleden, was Hagenkord enthousiast over ons initiatief. Hij volgde ons dagelijks, gaf tips, noemde contacten en mailde vaak. Zijn aanstekelijk enthousiasme, zijn diepgeworteld geloof tot in de laatste vezel en zijn adviezen en hulp zullen wij op de redactie node missen.
Hij wist dat hij zou gaan sterven op veel te jonge leeftijd aan kanker. Zijn rotsvaste geloof liet hem niet vrezen, integendeel. Hij wist dat het beste nog moest komen. Bernd vielen Dank und Gute Reise !
Redactie MariaBode/Bestuur nVRW

Geef een reactie op dit artikel