Paus Franciscus heeft een nieuwe privé-secretaris

-VATICAANSTAD- (RED) Paus Franciscus heeft een nieuwe privé-secretaris. De Uruguayaanse Priester Gonzalo Aemilius zal naar verwachting binnenkort nauw met de Paus samenwerken, meldt de Vaticaanse perskamer vandaag. Franciscus was jaren geleden al onder de indruk van het liefdadigheidswerk van de Priester.

Aemilius werd geboren in 1979 uit twee niet-religieuze ouders. Door contact met Priesters die voor straatkinderen werken, ontdekte hij het Christendom en werd hij Priester in 2006. Hij wilde ook zijn leven wijden aan het werken met de kinderen op straat. Hij werd bekend toen Paus Franciscus kort na zijn verkiezing de aandacht op hem vestigde en de aanwezigen vroeg om voor hem en zijn werk te bidden.

De Uruguayaanse Priester volgt de Argentijnse Pater Fabian Pedacchio op, die de functie bekleedde van 2013 tot 2019. In december keerde hij terug naar zijn vorige functie in de Congregatie van de Bisschoppen. Naast Aemilius werkt de Egyptische Yoannis Lahzi Gaid ook als privé-secretaris van de Paus. Gaid is een Katholieke Kopt en de eerste geestelijke van de Oosterse kerk die werkt als Pauselijke privésecretaris.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*