Poetin: “Rusland heeft vaccin tegen corona-virus”

-Moskou- (RT/ADN) Het Russische ministerie voor Volksgezondheid heeft vanochtend een vaccin tegen het coronavirus goedgekeurd, het is het eerste vaccin ter wereld. Dat meldt omroep Russia Today.

“Voor zover ik weet, is vanochtend voor het eerst wereldwijd een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd”, zei president Poetin vanochtend voor de start van een videoconferentie met zijn regering. Het vaccin werd ontwikkeld door het gerenommeerde Gamaleya Instituut in Moskou, en zou bij klinische tests “effectief en veilig” gebleken zijn. Poetin hoopt naar eigen zeggen nog deze maand te beginnen met de massaproductie. De bedoeling is om het eerst toe te dienen aan personeel in de onderwijs- en gezondheids-sector.

Hoe zeker  Poetin van zijn zaak is bleek uit zijn uitspraak dat zijn eigen dochter het vaccin zelfs al ingespoten heeft gekregen. “Zij had een lichte verhoging in haar lichaams-temperatuur na de toediening van het vaccin”, aldus Poetin, “maar die verdween snel weer. Ze voelt zich goed en ze heeft een hoog aantal antilichamen. Ik weet dat het behoorlijk effectief werkt en voor een duurzame immuniteit zorgt. En, ik herhaal het, het vaccin heeft alle nodige onderzoeken doorstaan.”

De voorbije weken hadden buitenlandse wetenschappers nog hun bedenkingen geuit bij de snelheid waarmee in Rusland aan een coronavaccin wordt gewerkt. De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) had opgeroepen om de “duidelijke richtlijnen” voor de ontwikkeling van een vaccin na te leven.

Geef een reactie op dit artikel