Priester Wil Veldhuis (87) zaterdag overleden

pastor Wil Veldhuis (Foto EMB)
Maandag 12 april 2021-15:19- Bron: Parochie/Redactie kerk -Foto: EMB/PB
 -SOEST- Onverwacht is zaterdagavond 10 april op 87-jarige leeftijd pastor Wil Veldhuis overleden.

Veldhuis werd op 20 juli 1958 tot Priester gewijd. Vanaf 1995, toen hij benoemd werd als Pastoor van de HH Petrus en Paulus en Heilige Familieparochie, voelde hij zich nauw verbonden met de parochiekerken in Soest en later ook in de HH Martha & Mariaparochie.

Ook na zijn emeritaat in 1999 is hij zich hiervoor blijven inzetten door voor te gaan in vieringen, maar ook door het verzorgen van cursussen en themabijeenkomsten.

In zijn interview bij zijn 60-jarig priesterfeest in 2018 gaf hij aan veel vreugde te hebben gevonden om als priester werkzaam te zijn en heeft nooit spijt gehad van zijn keuze. Meer dan 20 jaar is hij als docent verbonden geweest aan de Katholieke Theologische Faculteit van de Universiteit Utrecht. Op eigen verzoek is hij in 1985 part-time gaan werken om naast zijn docentschap ook actief te kunnen zijn in het parochiepastoraat. Zijn eerste benoeming was toen in de wijk Zuilen in Utrecht, een wijk die geconfronteerd werd met het sluiten van de Demka-fabrieken. Wil heeft zich daar jaren ingezet om de vele getroffen bij te staan en hen te helpen zoeken naar nieuwe wegen.

Een jaar geleden moest hij om fysieke redenen en een afnemende gezondheid veel van zijn taken neerleggen. Dat was ook de reden dat hij eind 2020 verhuisde naar het Fraterhuis Sint Jozef in Zeist, waar hij de nodige verzorging kon krijgen. Hij had net voor de Pasen in het Fraterhuis een eigen appartement betrokken, nog niet alle dozen waren zelfs uitgepakt, toen hij zaterdagavond onwel werd en kort daarna overleed.

Wil Veldhuis was een met mensen zeer betrokken pastor, die vanuit zijn brede kennis de bezoekers aan de vieringen, cursussen en bijeenkomsten telkens weer wist te binden en inspireren. Hij had een groot Godsvertrouwen waardoor hij zichzelf kon zijn en de christelijke boodschap met vuren uitdragen. Voort was hij een groot liefhebber van muziek en het literatuur.

Doe ook mee met onze Armenië-actie ! klik hier

Geef een reactie op dit artikel