Sander Schimmelpenninck ergert zich aan verzet in Albergen tegen komst AZC

Zondag 21 augustus 2022 – 16:19 – Bron: Redactie binnenland/VK – Beeld: BNNVARA by wikicommons
 -Aalbergen- Columnist en ondernemer Sander Schimmelpenninck ergert zich aan het verzet van mensen in de gemeente Tubbergen tegen de komst van een AZC. Volgens Schimmelpenninck moeten deze mensen zich niet zo aanstellen en wordt hun leven niet op de kop gezet.

De emoties zijn de laatste dagen hoog opgelopen in Albergen. Het kabinet heeft de gemeente Tubbergen, waar Albergen onderdeel van is, gepasseerd en besloten dat een hotel gebruikt gaat worden als azc. Bewoners zijn hier niet over te spreken en voeren al meerdere dagen protest.

Omwonenden vrezen dat hun manier van leven op de kop wordt gezet door de komst van een relatief klein AZC.  Schimmelpenninck vraagt zich af welke manier van leven op de kop wordt gezet. ‘Welke manier van leven? En hoe zou die op zijn kop gezet worden? Kun je niet meer met een stel boerenkinkels in een keet Grolsch slempen als er 2 km buiten het dorp asielzoekers worden opgevangen? Kun je Koffietijd niet meer ontvangen? Doet de elektrische fiets het niet meer?’, schrijft Schimmelpenninck.

Geef een reactie op dit artikel