Slaven Brajkovic wordt tot Priester gewijd

Slaven Brajkovic (43) wordt op 26 mei 2018 in de Kathedraal te Roermond tot Priester gewijd. Bij de plechtige viering is iedereen van harte welkom. De H. Mis vangt aan om 10.30 uur.

Op zaterdag 28 oktober 2017 werd in de kathedraal van Roermond Slaven Brajkovic tot diaken gewijd. De 42-jarige Kroaat werd door de hulpbisschop, mgr. E. de Jong, de handen opgelegd. Hij heeft als diaken-kapelaan gewerkt in de parochies van het cluster Maastricht-Oost.

Een heel aantal docenten was, naast de staven van het bisdom en de seminaries aanwezig tijdens zijn diakenwijding, samen met alle seminaristen. Er was ook een delegatie uit zijn toekomstige werkgebied aanwezig, en ook familie van Slaven gaf acte de présence. Zijn ouders en zus waren uit Kroatië gekomen om deze bijzondere dag mee te maken. De diakens gaven Slaven na de wijding de vredeswens ten teken van hun broederlijkheid en verbondenheid.

In de latere middag was er op het seminarie Redemptoris Mater in Blankenberg een feest voor de nieuw gewijde diaken, waar ook een vertegenwoordiging van het seminarie Rolduc aanwezig was. Nu dus op naar de Priesterwijding op 26 mei.

Bron: Bisdom Foto: Bisdom

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*