Theo van Galen nieuwe Pastoor van Meerssen

Vrijdag 30 juli 2021 05:30 – Bron: Redactie kerk/Bisdom- Beeld: YT
 -Roermond- Pastoor Theo van Galen van Vijlen, Lemiers en Holset wordt de nieuwe pastoor van Meerssen.

Dat maakt het Bisdom Roermond bekend. Van Galen treedt in september aan als Pastoor van de parochie H. Bartholomeus (basiliek) in Meerssen, H. Jozef Arbeider in Meerssen-West en H. Hart van Jezus in Rothem. Hij volgt hier Pater Wim van Meijgaarden sss op, die onlangs met emeritaat is gegaan.

Pastoor Theo van Galen (68) komt oorspronkelijk uit Venlo. Hij ontving in 1979 zijn Priesterwijding. Daarna werkte hij in parochies in Venray (1978-1983) en Roermond (1983-1985) als Kapelaan en vanaf 1985 als deken van Landgraaf. In 1993 werd Van Galen benoemd tot Deken van Heerlen als opvolger van toenmalig Deken Frans Wiertz, toen deze tot Bisschop werd benoemd.

In Heerlen bleef Van Galen Deken en Pastoor van meerdere parochies in Heerlen-Centrum en Heerlen-Zuid tot 2016. Toen ging hij het op eigen verzoek iets rustiger aan doen en werd hij Pastoor van de parochies H. Martinus in Vijlen, H. Catharina in Lemiers en H. Lambertus in Holset. Sinds begin vorig jaar was Van Galen ook Pastoor en moderator van het samenwerkingsverband met de parochies H. Paulus en H. Jozef in Vaals.

De benoeming is gedaan door de waarnemend bestuurder van het Bisdom Roermond, Vicaris-generaal Mgr. René Maessen, in goed overleg met Bisschop Harrie Smeets. Deze laat weten dankbaar te zijn voor alle Priesters die recent een nieuwe benoeming hebben aanvaard.

Geef een reactie op dit artikel