Trump over Katholieken: “Dat zijn verbazingwekkende mensen. Dat zijn geweldige mensen”

Trump: “Ons land is sterk dankzij alle Katholieken en andere gelovige mensen.”

-Washington- (1010WINS) VS-President Donald Trump heeft gisteren in het kader van het nationaal ‘gebedsontbijt’ aangekondigd, dat hij de zogenaamde ‘Born Alive Executive Order’ zal ondertekenen.

Met het decreet wordt het verboden, ongeboren kinderen, die bijvoorbeeld een abortus overleven, een medische behandeling te weigeren. De Democraten doen al maandenlang pogingen een dergelijke wetswijziging in het Huis van afgevaardigden te verhinderen.

Trump ziet het echter als zijn “Heilige morele plicht”, hier in te grijpen. Trump vertelde tijdens de gebedsontmoeting ook, dat hij in de wijk Queens in New York in de directe omgeving van een Rooms-Katholieke kerk opgroeide en toen zag welk fantastisch groot werk de Katholieke kerk voor de gemeenschap deed. “Dat zijn verbazingwekkende mensen. Dat zijn geweldige mensen”, zo prees hij de Katholieken.

“Ons land is sterk dankzij alle Katholieken en andere gelovige mensen.” Opnieuw maakte de President duidelijk, dat ieder geboren en ongeboren kind een schepping van God is. “Ik zal de levendige rol van religie en gebed in de Amerikaanse samenleving beschermen en ik zal het Heilig recht op leven verdedigen”, aldus Trump.

Geef een reactie op dit artikel