Twee voormalige Australische premiers voeren campagne voor Pell

 -MELBOURNE- Twee voormalige Australische premiers hebben zich in de discussie rond de veroordeelde Kardinaal Pell gemengd en Kardinaal George Pell  een door-en-door fatsoenlijk mens genoemd. Het gaat om John Howard, premier van Australië van 1996 tot 2007. Hij zei dat de rechtszaak hem niet van gedachten zou doen veranderen over de Kardinaal. Hij kent Pell al 30 jaar lang en zegt dat Pell een moedig man is, die staat voor zijn religieuze waarden en overtuiging, volledig onafhankelijk van wat de tijdgeest denkt.

Anthony John Abbott, premier van Australië van 2013 tot 2015, neemt het óók op voor Pell in de Australische media. “Naar mijn mening heeft hij, met grote overtuiging, zijn leven gewijd aan de kerk en de staat.” Pell is een “fijne man”. Beide politici zijn trouwens lid van de liberale partij van Australië.

Abbott zei dat hij vertrouwen heeft in het Australische rechtssysteem en dat hij zal afwachten wat de uitslag van het hoger beroep zal zijn. Hij heeft ook met Pell gebeld en de zaak met hem besproken. De politicus legde uit dat de beschuldigingen tegen Pell niet overeenkomen met de persoon die hij kent. “Pell is voor mij een zeer intelligent en buitengewoon integer mens”, aldus de voormalig premier.

Bron: Channel7 Foto: Archief

Geef een reactie op dit artikel