Vaticaan: “Benedictus in acute fase van een uiterst pijnlijke ziekte”

Zorgen om Benedictus XVI.

-Vaticaanstad- Na het bericht over de ernstige ziekte van de emeritus Paus, gaf het Vaticaan vanmiddag een eerste verklaring en spreekt over een ziekte die uiterst pijnlijk is, maar niet levensbedreigend.

Onder verwijzing naar de persoonlijk secretaris van Benedictus, Georg Gänswein, meldt de persdienst van het Vaticaan: „De gezondheidstoestand van de emeritus Paus geeft geen aanleiding tot grote bezorgdheid – afgezien van de hoge leeftijd van de 93-jarige, die momenteel, een uiterst pijnlijke, maar niet levensbedreigende, ziekte probeert te overwinnen.“

Reeds eerder had de „Passauer Neue Presse“ bericht, dat Benedictus na zijn bezoek aan het Duitse Regensburg in juni, ernstig ziek zou zijn. Joseph Ratzinger (de burgerlijke naam van Benedictus), reisde toen naar zijn broer, die op sterven lag: Georg Ratzinger overleed 1 juli op 96-jarige leeftijd in Regensburg.

De „Passauer Neue Presse“ beriep zich in haar berichtgeving op de Paus-biograaf Peter Seewald (66). Deze had Benedictus XVI zaterdag de biografie over de Duitse Paus overhandigd. „Emeritus Paus Benedictus zelf is optimistisch, dat hij binnenkort weer op krachten is. Hij draagt zijn ziekte in nederigheid en wil er niet teveel aandacht aan schenken. “Hij is vol goede moed“, aldus Seewald in een persverklaring. Tijdens de ontmoeting met zijn biograaf zei Benedictus: “Als ik weer op krachten ben, wil ik de pen weer ter hand nemen”. Hoewel de emeritus Paus helder van geest is, is zijn fysieke toestand ronduit slecht, zijn stem is nauwelijks verstaanbaar en lopen gaat alleen nog met ondersteuning.

 

Geef een reactie op dit artikel