Vaticaan doet ‘boekje open’ over ex-Kardinaal McCarrick

Zaterdag 7 november 2020 23:22 (Vatican News/KNA Foto: Andy Mettler-wiki)
“Daar is de deur…..wegwezen!”. Franciscus = zero tolerance als het om misbruik gaat (Foto EMB)
-VATICAANSTAD- (KNA) Het Vaticaan publiceert aanstaande dinsdag een bericht over de gewezen Kardinaal Theodore McCarrick (90), die in 2019 wegens onzedelijke gedragingen voor straf uit de Klerikale stand werd gezet en dus teruggezet in de lekenstand.

De Vaticaanse perskamer liet vrijdag weten, dat het bericht tekst en uitleg zal geven over wat de kerk wist over de beschuldigingen tegen hem en hoe de zware sanctie tegen hem tot stand kwam.

McCarrick was van 2001 tot 2006 Aartsbisschop van Washington. Hij werd beschuldigd, tussen 1970 en 1990 Priesterkandidaten en jonge geestelijken sexueel misbruikt te hebben. Ook werd hij beschuldigd misbruik van zijn machtspositie te hebben gemaakt en in minstens twee gevallen ontucht te hebben gepleegd met minderjarigen. Paus Franciscus ontsloeg hem in juli 2018 uit het College van Kardinalen en zette hem in februari 2019 uit de Klerikale stand.

In de herfst van 2018 verordonneerde Franciscus een onderzoek naar de hele affaire door het Vaticaans staatssecretariaat. Het verslag dat dinsdag openbaar zal worden omvat, volgens de perskamer, het leven van McCarrick tot 2017.

Geef een reactie op dit artikel