Zailgverklaring pater Frans lijkt van de baan

Vrijdag 21 januari 2022 07:26 – Bron: ADN/VN – Beeld: Youtube
 -Vaticaanstad- De geruchten waren er al een paar maanden en wij hebben er in maart vorig jaar al aandacht aan besteed, maar nu lijkt de zaligverklaring van pater Frans van der Lugt, die in Syrië is vermoord, vrijwel zeker definitief van de baan.

De Nederlandse Jezuïetenorde laat dat desgewenst weten. De belangrijkste reden is dat Van der Lugt rond 2009 of 2010 tegen bezoekers van zijn orde bagatelliserende opmerkingen zou hebben gemaakt over het misbruikschandaal binnen de Rooms-Katholieke kerk.

Diverse bezoekers hebben de uitlatingen van van der Lugt doorgespeeld naar de pers, waarna bij de orde een nader onderzoek werd ingelast maar hij werd destijds niet tot de orde geroepen omdat hij destijds ziek was. Het dossier dook nu op in het Zaligverklaringsproces in Vaticaanstad, waar men uiterst alert is op zaken misbruik aangaande.

Vaticaanbronnen laten weten dat het proces tot Zaligverklaring nu ‘op de lange baan komt’. Gelet op het feit dat er meerdere personen hebben geklaagd en er onomstotelijk bewijs voor de uitspraken lijkt te zijn, is de kans op Zaligspreking vrijwel kansloos is geworden.

Geef een reactie op dit artikel