Zaligverklaring van 15-jarige ‘cyberapostel’ Carlo

-Vaticaanstad-  Carlo Acutis die in 2006 op 15-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemie,  in Italië ook wel de cyberapostel genoemd, is gisteren Zalig verklaard.

Het gebalsemde lichaam van Carlo Acutis (foto EMB)

In opdracht van Paus Franciscus verklaarde de Italiaanse kardinaal Agostino Vallini de tiener in het Italiaanse Assisi Zalig. Acutis was diep-gelovig Katholiek en verkondigde het geloof volop via het internet. Zijn passie voor computers gebruikte hij om Katholieke websites te bouwen en zo het evangelie uit te dragen.

Na zijn overlijden groeide Acutis uit tot een rolmodel voor vele jongeren, gelovig alsook ongelovige. Het lichaam van Acutis werd gebalsemd en op zijn gezicht werd een siliconenmasker aangebracht. Carlo uit Milaan werd op eigen verzoek begraven in Assisi.

Voor een Zaligverklaring is een wonder nodig. Het Vaticaan vond dit voor Acutis in Brazilië. Een kind met een zeldzame alvleesklierafwijking genas in 2013 op wonderbaarlijke wijze nadat zijn familie  Acutis’ voorspraak had gevraagd in gebeden.

De Zaligverklaring moest door de Coronapandemie uitgesteld worden met enkele maanden. Het graf van Carlo werd tien dagen geleden geopend. Grote aantallen gelovigen trokken naar de Sint-Franciscusbasiliek om te bidden bij het gebalsemde lichaam van de jongen.

De plechtige viering bij gelegenheid van de Zaligverklaring kunt U onderstaand terugkijken>

 

Geef een reactie op dit artikel