Zangeres Milva (81) overleden

Zaterdag 24 april 2021-11:11- Bron: Springer/ANSA -Foto: Publiek domein
  -Rome- De muziekwereld treurt om het verlies van de Italiaanse zangeres Milva.

Haar familie bevestigt via het Italiaanse persagentschap Ansa, dat de zangeres gisteravond thuis is overleden.

„La Rossa“, zoals zij ook genoemd werd vanwege haar rode haar, werd 81 jaar. Zij stierf in haar woning in het centrum van Milaan, waar zij samen met haar verzorgster en secretaresse Edith Meier woonde.

Milva, werd op 17 juli 1939 als dochter van een naaister en een visser in het dorpje Goro aan de Adriatische kust geboren. In Europa was zij te gast op alle grote evenementen en in vele tv-shows. Zij zong haar liederen in het Italiaans, maar ook in het engels, duits, frans, spaans, grieks, portugees en japans

De Italiaanse cultuurminister Dario Franceschini (62) prees Milva: „Haar stem heeft vele generaties ontroerd. Een grote Italiaanse, een kunstenares, die de eer van Italië wereldwijd hoog heeft gehouden.“ In 2010 verliet zij de Bühne. Via Facebook deelde zij destijds haar afscheid aan. Lichamelijk kon zij de optredens niet meer aan. Ook leed zij steeds meer aan geheugenverlies.

Waaraan zij stierf wilde de familie niet bekendmaken maar insiders houden het op Alzheimer. Zie onderstaande 2 video’s van Milva.

 

Geef een reactie op dit artikel