Zaterdag Diakenwijding door Grunninger Bisschop (live te zien)

-Groningen- (ADN) Morgen, zaterdag 5 september, zal DV Sander Hof (38) door Bisschop van den Hout gewijd worden tot permanent Diaken van het Bisdom Groningen-Ljouwert.

De plechtigheden hiervoor zullen om 11.00 des ochtends aanvangen in de Sint Jozefkathedraal in de Bisschopsstad Groningen. Vanaf deze maand zal Hof zijn taak aanvaarden in de Heilig Kruis-parochie bij Pastoor Deuling in de Kanaalstreek (beroemd vanwege het enige middeleeuws klooster dat ons land nog kent in Ter-Apel). Hof zal samen met zijn vrouw een woning betrekken in Stadskanaal.

Afkomstig uit Gereformeerde kerk

Hof volgde zijn opleiding aan de Priester- en Diakenopleiding voor late roepingen te Bovendonk in het Brabantse land. Sander Hof is afkomstig uit de Gereformeerde Kerk en behaalde een bachelor Theologie in Kampen. Met zijn vrouw is hij overgestapt naar de Rooms-Katholieke kerk. In deze periode was hij actief in de parochie te Coevorden bij Pastoor Tjitze Tjepkema en Diaken Frans Wielens.

Vanwege Corona-beperkingen zal de plechtige wijding DV op 5 september a.s. alleen voor genodigden toegankelijk zijn. Overige belangstellenden kunnen de dienst digitaal volgen via:   https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21989

Geef een reactie op dit artikel