Zondag: Mgr. Smeets in Lourdes en in gesprek met Leo Fijen

Bisschop Smeets bezoekt Lourdes en spreekt met Leo Fijen

Zaterdag 11 september 2021 18:03 – Bron: KRO – Beeld: MariaBode
 -Roermond/Hilversum- Bisschop Harrie Smeets brengt van 9 tot 13 september onder medische begeleiding een kort bezoek aan Lourdes. Hij wordt vergezeld door een aantal familieleden en goede vrienden. Zij zijn met een speciale rolstoelbus naar de bedevaartplaats in Zuid-Frankrijk afgereisd.

Bisschop Smeets zal ook bij deze viering aanwezig zijn

Morgen, zondag 12 september, zendt de KRO-televisie vanuit de grot van de verschijningen in Lourdes een rechtstreekse Eucharistieviering uit bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Limburgse Bedevaart, die sinds een aantal jaren opereert onder de naam Huis voor de Pelgrim. Hoofdcelebrant in deze viering is Hulpbisschop Herman Woorts van het Aartsbisdom Utrecht, die binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie referent is voor bedevaarten. Bisschop Smeets zal ook bij deze viering aanwezig zijn.

Geloofsgesprek

Voorafgaand aan de Eucharistieviering wordt een interview met Mgr. Smeets uitgezonden, dat Leo Fijen onlangs met hem opnam voor het programma Geloofsgesprek. Dit interview is op 12 september om 9.45 uur te zien op NPO2 voorafgaand aan de viering om 10.00.

U kunt de beide uitzending volgen en terugkijken via onderstaande buttons:

Voor het geloofsgesprek klik HIER

Voor de Eucharistieviering vanuit Lourdes, klik HIER

Geef een reactie op dit artikel