Amerikaanse bisschoppen bidden voor Nancy en Paul Pelosi

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 31 oktober 2022 – 17:11 uur – Bron: ADN/KNA – Beeld: Publiek domein
 -Washington-  Aartsbisschop Salvatore Cordileone heeft gebeden voor het Rooms-Katholieke echtpaar na een aanval op de echtgenoot van de Amerikaanse leider Nancy Pelosi.

“Bid alsjeblieft met mij mee voor een spoedig herstel voor Paul Pelosi en troost voor zijn vrouw en familie”, schrijft Cordileone op sociale media.

Verschil van mening

Cordileone en de Rooms-Katholieke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden hebben al geruime tijd een flink verschil van mening met elkaar over abortus. In mei verbood de aartsbisschop, behorend tot de conservatieve vleugel van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, om aan Pelosi de H. Communie uit te reiken in zijn bisdom.

De voorzitter van de bisschoppenconferentie, aartsbisschop Jose Gomez van Los Angeles, sloot zich ook aan bij de oproep tot gebed voor het paar. Ook hij was diep bedroefd en aangeslagen door het geweld tegen de politica en haar man.

Inbreker

Een inbreker heeft de 82-jarige Paul Pelosi vrijdagochtend vroeg in zijn huis fysiek aangevallen. Het motief van de 42-jarige dader is tot nu toe onduidelijk. Verschillende Amerikaanse media meldden dat de aanval vermoedelijk gericht was tegen Nancy Pelosi, die op dat moment niet thuis was.

Geef een reactie op dit artikel