Biden wil weer meer migranten in de VS opnemen

 

Zaterdag 14 november 2020 20:52 (KNA/Foto EMB)
-Washington- De VS-president-elect Joe Biden wil de bovengrens voor de opname van migranten in de VS, in zijn eerste ambtsjaar met jaarlijks 125.000 verhogen. Dat kondigde hij in een video, bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Jezuïeten vluchtelingendienst (JRS) in de VS aan.

De Biden-Harris-regering zal de historische rol van Amerika inzake bescherming van zwakkeren en de verdediging van de rechten van vluchtelingen overal herstellen, verklaarde Biden. Deze aankondiging van de toekomstige VS-President toont aan dat Biden zijn geloof volgt, aldus JRS-directrice Guilia McPherson.

Religieuze hulporganisaties hebben de zware taak van hulp aan vluchtelingen in de VS op zich genomen. Zes van de negen organisaties, die taken van de VS-regering bij de hulp en opvang van vluchtelingen uitvoeren, hebben een kerkelijke achtergrond.

VS-President Donald Trump had in zijn ambtstijd jaar-in-jaar-uit de bovengrens voor de opname van migranten naar beneden bijgesteld, tot zelf een historisch dieptepunt. Voor het komende begrotingsjaar, dat in oktober begon, geldt een grens van maximaal 15.000 opnames. In het laatste regeringsjaar van voorganger Barack Obama lag dat nog op 110.000.

Geef een reactie op dit artikel