Bisdom Boston stuurt Priesters naar Corona-patiënten

-Washington- (KNA) Het Aartsbisdom Boston stuurt priesters op een bijzondere missie naar de ziekenhuizen.

Zij moeten op de intensieve-zorg afdelingen Corona-Patiënten, zonder overlevingskans, de ziekenzalving geven. Om dat te doen staat een team van 30 speciaal geschoolde Priesters, jonger dan 45 jaar en zonder ziekteverschijnselen klaar, dat meldt het Bisdom aan de Amerikaanse-Oostkust.

De Priesters zijn  ondergebracht in gebouwen van het Bisdom in de nabijheid van ziekenhuizen. Wij zijn de Priesters, die zich vrijwillig ter beschikking gesteld hebben, zeer dankbaar, schrijft de Kardinaal van Boston, Sean Patrick O’Malley in zijn blog. 45 ziekenhuizen in de Diocese verklaarden zich bereid, de Priesters de toegang tot de doodzieken mogelijk te maken.

Ziekenzalving via wattenstaafjes op de voet

Terwijl de Priesters hun gebed in de deuropening van de patiëntenkamers uitspreken, geven de Priesters de ziekenzalving via wattenstaafjes op de voet van de patiënt in plaats van op het voorhoofd.

Rond 80 Priesters uit het Aartsbisdom namen aan een cursus deel, waarin zij ook op de Corona-voorschriften en bepalingen van de ziekenhuizen gewezen werden.

Geef een reactie op dit artikel