Canadese Pater: “Slachtoffers internaten verzinnen misbruik om rijk te worden”

“Het is moeilijk als je arm bent om niet te liegen.”

 -Montreal- Een groot aantal Katholieke, Protestantse en overheidskostscholen voor inheemse kinderen zijn meer dan een eeuw plaatsen geweest waar kinderen systematisch zijn verwaarloosd, mishandeld en misbruikt.

Recent zijn honderden anonieme kindergraven gevonden in de buurt van die kostscholen. De slachtoffers zijn onder onduidelijke omstandigheden gestorven. De Canadese Katholieke kerk heeft de decennialange misstanden erkend. Kerk en staat zijn nu druk doende om de overlevenden royaal schadeloos te stellen.

Maar volgens Pater Rheal Forest is het allemaal nepnieuws. In een preek eerder deze maand zegt hij dat bijna geen van de ‘slachtoffers’ iets is overkomen in de uitstekende Katholieke kostscholen. Hij beweert dat inheemse kinderen het heel goed hadden op de residentiële scholen. Dat zij liegen over seksueel misbruik is louter en alleen om geld te krijgen van de Canadese regering, die $3 miljard heeft uitgegeven aan 28.000 slachtoffers, volgens de Canadian Broadcast Corp. De Pater begrijpt het wel, zegt hij. “Het is moeilijk als je arm bent om niet te liegen.”

Nadat de Pater zijn uitlatingen in de pers naar buiten bracht, is hij, door zijn Bisschop van de Diocese Manitoba, per direct geschorst en werd hem een zwijgplicht over het onderwerp opgelegd. Zie ook onderstaande video>

 

 

Geef een reactie op dit artikel