Hoogste rechter Brazilië: Homo-Jezus mag

Het Christendom kan heus tegen een stootje en daarom is censuur van een komische Netflix-film over een homoseksuele Jezus niet nodig. Tot dit oordeel kwam de hoogste rechter in Brazilië.

-LOS ANGELES- (1010WINS) Eerder had een rechtbank in eerste aanleg geëist dat streamingdienst Netflix de satire zou verwijderen om verdere escalatie van geweld in Brazilië te voorkomen. Netflix ging per-kerende-post in beroep. De eis om de film offline te halen kwam neer op censuur en intimidatie, meende althans de streamingdienst.

“Het is niet aannemelijk dat een satire de magische kracht heeft om de waarden te ondermijnen van het christelijke geloof, dat al ruim tweeduizend jaar bestaat”, citeert 1010WINS nieuwradio uit het vonnis van het Hooggerechtshof.

De eerste verzoeking van Christus, een drie kwartier durende ‘kerstspecial’ van de Braziliaanse cabaretgroep Porta dos Fundos, heeft in Brazilië en onder Christenen wereldwijd tot grote ophef geleid. In de film, die bol staat van humor van het allerlaagste niveau, keert Jezus na een verblijf van veertig dagen in de woestijn terug naar huis om zijn vriend voor te stellen aan zijn ouders.

Een petitie tegen de film, via internet, werd meer dan twee miljoen keer getekend en het productiekantoor van Porta dos Fundos in Rio de Janeiro werd op kerstavond bekogeld met brandbommen.

Foto: Netflix-press-services

Geef een reactie op dit artikel