Kerk in Argentinië staat achter President Fernandez

Alberto Fernandez heeft in zijn inaugurele rede afgelopen dinsdag formuleringen gebruikt, die ook Paus Franciscus in het verleden gebruikte.
-Buenos Aires- (KNA) De Katholieke Kerk in Argentinië heeft zich achter de politiek van de nieuwe, linkse President Alberto Fernandez gesteld.

“Er zijn tal van zaken, waarover wij het met de regering op nationaal en regionaal niveau eens zijn, in het bijzonder op het sociale vlak. Hier gaan wij hand-in-hand”, zei de Aartsbisschop van La Plata, Victor Manuel Fernandez, in een gesprek met dagblad “La Gaceta”.

Gelijktijdig verwelkomde Aartsbisschop Fernandez de boodschap van de nieuwe President, die opriep om de sociale verdeeldheid te overwinnen en tot een vreedzaam samen leven te geraken. De Katholieke Kerk zal het politieke proces nationaal en provinciaal begeleiden, zo de Aartsbisschop, die als vertrouweling van Paus Franciscus te boek staat.

Er zijn echter ook verschillen, zoals de onderling verschillende standpunten in de kwestie van liberalisering van abortus, waar President Fernandez een spoedige (liberale) wijziging aankondigde.

De Kerkelijke website “Vida nueva Digital” merkte op: Alberto Fernandez heeft in zijn inaugurele rede afgelopen dinsdag formuleringen gebruikt, die ook Paus Franciscus in het verleden gebruikte.

De links georiënteerde President Alberto Fernandez heeft samen met de voormalige Presidente Cristina Kirchner (2007-2015) in oktober de verkiezingen duidelijk gewonnen en de conservatieve Mauricio Macri afgelost. Tijdens de verkiezingen hebben zich talrijke prominente Katholieke ‘Armenpriesters’ uit de dichtbevolkte provincie Buenos Aires achter Fernandez gesteld en hem hun steun toegezegd. Een van de belangrijkste verkiezingsbeloftes van de nieuwe Fernandez-regering is de bestrijding van de armoede.

Geef een reactie op dit artikel