Kerk in Mexico eist wapenstilstand met Kerst

-Mexico-Stad- (KNA) De Kerk in Mexico heeft alle verantwoordelijken voor het geweld in het land opgeroepen tot een wapenstilstand gedurende de Kerstdagen. “Traditioneel zijn de Kerstdagen over de hele wereld een tijd van pauze voor geweld en oorlog”, zo citeren lokale media de voorzitter van de Mexicaanse Bisschoppenconferentie, Aartsbisschop Rogelio Cabrera Lopez. Het gezamelijke doel moet zijn, dat iedereen zijn deel bijdraagt, opdat tenminste in december en tijdens oud en nieuw het geweld afneemt, aldus Cabrera Lopez.

Mexico beleeft dit jaar een nieuwe golf van geweld. Alleen al in de eerste helft van het jaar 2019 werden 14.603 mensen vermoord. Daarmee bereikt het aantal moorden een nieuw (negatief) record.

Het geweld komt vooral van de zijde van de drugskartels. Mexicos links-politieke President Andres Manuel Lopez Obrador heeft de strijd tegen het dagelijkse geweld tot een van de speerpunten van zijn beleid gemaakt, sinds hij een jaar geleden aantrad, maar helaas heeft het nog niet veel zoden aan de dijk gezet.

Geef een reactie op dit artikel