Moeders van Plaza de Mayo willen opheldering over aftreden Bisschop

-Buenos Aires- (KNA) In Argentinië heeft de mensenrechtenorganisatie ‘Moeder van de Plaza de Mayo’ (Madres de Plaza de Mayo) opheldering geeist over het aftreden van Bisschop Ruben Oscar Frassia (74).

Gisteren maakte de Vaticaanse perskamer bekend, dat Paus Franciscus het verzoek van de Bisschop van Avellaneda-Lanus, om af te treden, heeft aangenomen. Frassia stond in Argentinië meermaals in het middelpunt van maatschappelijke discussies. Vorig jaar
suspendeerde hij een Priester, die zich openlijk voor de liberalisering van abortus had ingezet en met de ‘Moeders’ sympathiseerde.

Der betroffen geestelijke Francisco ‘Paco’ Olveira is lid van een groep van ‘Armenpriesters’, die President Cristina Kirchner aanhangt. De leider van de ‘Madres’, Hebe de Bonafini (91), roept in een videoboodschap op, naar de reden van het aftreden te vragen en speculeert indirect ook over het verband tussen de Bisschop en doodsbedreigingen, die zij in de afgelopen tijd kreeg. “Waarom is de Bisschop teruggetreden, terwijl hij zo veel macht had?”

De ‘Moeders van het plein van de meirevolutie’ is een organisatie van Argentijnse moeders en vrouwen, wier kinderen tijdens de militaire dictatuur (1976-1983) onder niet opgehelderde omstandigheden spoorloos verdwenen. De vrouwen proberen op het lot van de vermisten te wijzen. Na afloop van de dictatuur begonnen zij, voor zover mogelijk, de vermisten zelf te zoeken. Hun wekelijkse demonstraties bleven zij houden, tot op de dag van vandaag.

Foto: Ministerie van Cultuur Argentinië

Geef een reactie op dit artikel