Onderzoek: Meerderheid VS-Amerikanen gelooft dat hemel en hel bestaan

Woensdag 24 november 2021 06:25 – Bron: Redactie kerk/1010WINS – Beeld: PB
  -Washington- Volgens een Amerikaans onderzoek gelooft bijna driekwart van alle Amerikanen in de hemel na de dood. 62 procent zegt dat er ook een hel is, dat blijkt uit het onderzoek van het ‘Pew Research Center’ dat gisteren in Washington werd gepubliceerd.

Het rotsvaste geloof in de hel is het meest verspreid onder evangelicals (91 procent) en Afro-Amerikaanse Christenen (89 procent). 74 procent der Katholieken en 69 procent van de ‘mainstream’ Protestanten geloven in de hel.

Niet-gelovigen niet naar de hemel ?

Republikeinen geloven eerder in de hemel (85 procent) en de hel (75 procent) dan de Democraten (respectievelijk 64 procent en 52 procent). Op de vraag wie er niet naar de hemel mag, verschillen de meningen volgens het onderzoek onder degenen die in het bestaan ​​ervan geloven. 71 procent van de evangelicals, 59 procent van de zwarte Christenen, 20 procent van de Katholieken en 30 procent van de reguliere Protestanten denken dat niet-gelovigen niet naar de hemel konden gaan.

Volgens de ondervraagden die in de hemel geloven, is er geen lijden meer in de hemel (69 procent). 65 procent zegt dat zij worden herenigd met dierbaren die hen voorgingen en 62 procent zegt dat zij God zullen ontmoeten. Volgens de onderzoekers gelooft 26 procent van de agnosten en de helft van de mensen zonder een vast geloof ook in een hemel. Aan de enquête deden 6.485 Amerikaanse volwassenen mee. 58 procent zegt in de God van de Bijbel te geloven en 32 procent in een ‘hogere macht’.

 

Geef een reactie op dit artikel