Priester Mexico zwaargewond na ontvoering

-TLAXCALA-  Mexico (EWTN)- Een Mexicaanse Priester die was ontvoerd, is zwaar gewond opgenomen in het ziekenhuis nadat hij door zijn ontvoerders aan de kant van een snelweg werd achtergelaten met vier schotwonden, die hem na zijn vrijlating werden toegebracht.

Pater Roly Candelario Piña Camacho, Priester uit het Bisdom Tlaxcala, werd gewond gevonden aan de kant van de federale snelweg Mexico-Puebla op 6 januari,aldus de woordvoerder van zijn Bisdom.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de Priester werd ontvoerd, maar media melden dat zijn familie, het niet-gespecificeerde losgeldverzoek, aan zijn ontvoerders hebben voldaan. Na zijn vrijlating werd er vier keer op hem geschoten, hij ligt nu, onder bewaking van de politie in een hospitaal en zweeft nog in levengevaar. De Nationale Garde bewaakt zijn kamer in het hospitaal om verder geweld te voorkomen.

Het Bisdom Tlaxcala meldde solidair met de Priester en zijn familie te zijn en er wordt voor zijn genezing gebeden. Wij bidden dat er een einde komt aan het geweld en dat het menselijk leven eindelijk eens wordt gerespecteerd ‘, aldus woordvoerder van het Bisdom. De Mexicaanse Bisschoppen riepen op tot gebed voor het herstel van de Priester.

Volgens het Catholic Multimedia Centre, dat geweld in Mexico opspoort en in kaart brengt, zijn in het afgelopen decennium meer dan twee dozijn Priesters in Mexico vermoord, vaak na ernstig te zijn gemarteld.

 

Geef een reactie op dit artikel