Trump misbruikt Kerk voor politieke show

-Keulen- (KNA) De Jezuïtenpater en VS-deskundige Godehard Brüntrup uit felle kritiek op VS-President Donald Trump vanwege zijn optredens voor Kerkgebouwen en met de Bijbel in de hand.

Om Christelijke kiezers te winnen, probeert hij een ‘slaatje’ te slaan uit de politieke instabiliteit in Noord-Amerika, zegt Brüntrup tegenover de Keulse Katholieke omroep ‘Domradio.de’.

Trump wil vooral de fundamentalistische -zogenaamd- Bijbelgetrouwe Christenen tonen: “Ik sta voor het Woord Gods, de Bijbel. Ik sta voor ‘Law and Order’. En de protestvoerders, die steken Kerken in brand. Die plunderen winkels. Die hebben niets, maar dan ook niets met de Bijbel”.

In werkelijkheid, zo de Jezuïet, is alles in scene gezet, ook de politie werkt er aan mee, zonder dat de deelnemers in de Kerk dat wisten: “De demonstranten, die voor de Kerk waren, werden weggejaagd -en niet bepaald zachtzinnig. Het is gewoon een politieke show en niet meer dan dat”.

De Kerken staan volgens de Pater in het huidige racisme-debat aan de kant van de demonstranten, “omdat zij, zoals eigenlijk alle Amerikanen, ontsteld zijn over de verschrikkelijke daad van politie-agenten, die nog het meest lijkt op moord met voorbedachte rade”.

Natuurlijk blijft de Kerk kritisch over deze situatie, hoe de zaak escaleert en hoe winkels in brand worden gezet of geplunderd. “Deze escalatie is zeer zeker niet in het belang van de Kerk of wat de Kerk als een fatsoenlijke samenleving beschouwt.

Geef een reactie op dit artikel