Twee miljoen handtekeningen tegen homofiele Jezus in Kerstspecial

-LONDEN- (ADN) Twee miljoen mensen in Brazilië hebben een petitie getekend tegen de Kerstspecial van een ‘komische serie’ op de pulpzender Netflix.

In de aflevering, The First Temptation of Christ, is Jezus een homofiele man. Veel Christenen in Brazilië zijn daardoor beledigd. Met de petitie hopen ze dat de serie door de streamingsdienst van de zender gehaald wordt.

De serie wordt gemaakt door een Braziliaanse YouTube-komediegroep, genaamd Porta dos Fundos. De groep zelf noemt het ‘artistieke vrijheid en humor door middel van een satirische wijze van benaderen’. Zij gebruiken in hun voorstellingen de meest uiteen-lopende culturele en taboethema’s van de samenleving, aldus hun verklaring.

“Wij geloven dat vrijheid van meningsuiting een essentieel onderdeel is van onze democratie.” De groep won vorig jaar nog een Emmy voor hun vakantiespecial.

In de kerstspecial van dit jaar is te zien hoe Jezus zijn vriend Orlando thuis aan zijn familie voorstelt:

Brazilië heeft een grote Christengemeenschap. Vanuit de Rooms-Katholieke en evangelicale hoek is er in het land regelmatig forse kritiek op rechten van de holebitra-gemeenschap. President Bolsonaro (evangelicaal) staat achter de petitie, hij heeft zichzelf eerder een “trotse homofoob” genoemd. Ook heeft hij de financiering van een aantal films over holebitra-thema’s laten intrekken, nadat hij president van het land werd.

De zoon van de president, Eduardo Bolsonaro, bestempelt de Kerstspecial via Twitter als “afval” en zegt dat de makers “geen vertegenwoordiging van de Brazilianen” zijn. Netflix heeft nog niet gereageerd.

Ook in Europa krijgt Netflix steeds meer kritiek. Of de zender de film uit het pakket neemt. zoals reeds in Oostenrijk geeist, is nog onduidelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*