VS: Golf van agressie tegen kerken blijft aanhouden

Donderdag 23 september 2021 09:43 – Bron: Redactie kerk/1010WINS/WBZ – Beeld: PB
  -Washington- De golf van aanvallen op kerkgebouwen in de VS gaat door en het aantal stijgt. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie, waarin sinds mei 2020, 95 incidenten in 29 staten staan ​​vermeld. In de meeste gevallen gaat het om vernielde beelden, met graffiti besmeurde muren of kapotte ramen. Maar er zijn ook meer ernstige, levensbedreigende misdaden voorgevallen.

Een Benedictijnenklooster in Missouri hoorde regelmatig geweerschoten op het terrein rond het klooster. In maart ontdekte de Abdis twee kogelgaten in de muur van haar slaapkamer. Ook vond er brandstichting plaats, bijvoorbeeld in een Katholieke school in Washington. In Florida stak een man benzine aan in de entreehal van een kerk, terwijl geestelijken zich voorbereidden op de H. Mis.

Kerkelijk medewerkers proberen dit soort incidenten meer onder de aandacht te krijgen. Kardinaal Timothy Dolan uit New York schreef bijvoorbeeld in een open brief: “Nihilisten en anarchisten weten dat het, om de beschaving te vernietigen, effectief is om degenen aan te vallen die opkomen voor de waardigheid van de mens en de heiligheid van al het menselijk leven. Terwijl wij bidden voor de schuldigen, veroordelen wij hun daden.”

Andere Katholieke voormannen- en vrouwen bekritiseren het gebrek aan aandacht van de (massa)media op dit gebied. De Amerikaanse regering heeft ook nog niet gereageerd op de misdaden.

 

Geef een reactie op dit artikel