Weer Priester vermoord in Mexico

-Mexico-Stad (KNA) Nabij de Mexicaans-Amerikaanse grens is opnieuw een Priester brutaal vermoord. De Diocese Matamoros in de staat Tamaulipas bevestigde de dood van Pastoor Jose Martin Guzman Vega, die in zijn Parochiekerk in de plaats Santa Adelaida afgelopen donderdagavond door messteken om het leven kwam, de zwaargewonde Priester werd afgevoerd naar een ziekenhuis, waar de 55-jarige kort stierf. Aanwijzingen over daders of motief zijn er nog niet, volgens Onlineportaal eluniversal.com.mx, de politie doet onderzoek.

Het Katholieke Centro Catolico Multimedial (CCM) deelt mee dat deze moord inmiddels de 27e moord op een Katholiek Priester in Mexico is sinds 2012, daarmee is het land de gevaarlijkste plek op aarde voor een Priester. In dit jaar was het de eerste Priestermoord, berichten van bedreigingen en intimidatie van Geestelijken blijven aanhouden.

Aan het begin van augustus werd in het in dezelfde deelstaat Tamaulipas gelegen stadje Nuevo Laredo
een presbyteriaanse Pastor, die een migrantenherberg drijft, ontvoerd en is sindsdien spoorloos.

De Katholieke Kerk wijst op het ernstige probleem van de straffeloosheid in Mexico: Onderzoeken in soortgelijke gevallen worden vaak al na korte tijd, zonder resultaat, stopgezet.

In 2018 heeft de, aan de grens met het Amerikaanse Texas gelegen, Diocese Matamoros het initiatief “Iglesia Segura para Todos” (Veilige Kerk voor allen) gestart. Daarmee moest met betrekking tot het schrikbarende geweld van leden van de drugskartels in de regio, een uitgebreider beveiliging van Geestelijken worden gerealiseerd.

Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel