Bidden zoals de kinderen van Fatima

-FATIMA- Jacinta en Francisco Marto werden twee jaar geleden Heilig gesproken.  „Bid dagelijks de Rozenkrans“ was de indringende boodschap van de Moeder Gods van Fatima aan de kindertjes.
De beide jongsten van hen, Jacinta en Francisco Marto, werden twee jaar geleden, op 13 mei 2017, door Paus Franciscus Heilig gesproken. Dit geschiedde niet vanwege de verschijningen, maar door hun Heilige manier van leven, dat de twee geheel in dienst van hun ontvangen boodschap stelden. Daartoe behoorde ook, dagelijks de Rozenkrans te bidden voor de vrede in de wereld en de bekering der zondaars, zoals het de Moeder Gods hen op had gedragen. Jacinta en Francisco Marto volgden deze oproep vol overgave, hun leven lang. Lees verder onder de foto>
Foto 1917: Jacinta (r) en Francisco Marto (l)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook op de portretten, die bij gelegenheid van hun Heiligspreking aan de wand van de Rozenkransbasiliek in Fatima aangebracht werden, zijn de kinderen met de Rozenkrans in de hand afgebeeld – en dat op hun geheel eigen karakteristieke wijze.

Omdat de portretten afgeleid zijn van originele foto’s uit de tijd van de verschijningen, komen onder andere de karakteristieke gelaatstrekken van de kinderen zeer indrukwekkend en soms aangrijpend over. Francisco’s contemplatieve karakter toont zich, als hij, verdiept in gebed, de Rozenkrans van zijn hand naar beneden laat glijden en daarbij zijn ogen vol van hoop naar de Hemel richt.  Jacinta daarentegen is – men zou kunnen zeggen – missionair. Zij concentreert zich op de kijker met een doordringende blik en houdt de Rozenkrans voor haar lichaam, alsof zij de kijker wil aanmoedigen om mee te bidden. Tot op de dag van vandaag bepaalt het Rozenkransgebed het leven in het Heiligdom van Fatima.

Bron: KNA Foto: PB-Bernardo Uploud

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*