Herdenking Fatima dit jaar zonder Pelgrims

-Fatima- (KNA) Door de Corona-pandemie zal de jaarlijkse herdenking van de Mariaverschijning van Fatima (13 mei) voor het eerst, sinds meer dan 100 jaar, zonder Pelgrims plaatsvinden.

Pas vanaf 30 mei zijn in Portugal weer publieke Kerkelijke vieringen en daarmee ook samenkomsten van Pelgrims toegestaan, zegt de rector van het Mariaheiligdom, Pater Carlos Cabecinhas, in een videoboodschap. Het immens grote Pelgrimsoord blijft gesloten.

Gelovigen kunnen echter wel een virtuele Pelgrimage maken via de website van Fatima, waar in het Portugees, Engels en Spaans zal worden gebeden. Ook de jaarlijkse herdenking van de verschijning zal daar rechtstreek te zien zijn.

Fatima is het beroemdste Pelgrimsoord van Portugal. Vlakbij het stadje tussen Lissabon en Coimbra verscheen in 1917 aan drie herderskinderen, in de leeftijd tussen zeven en tien jaar. de moeder Gods. Heden-ten-dage wordt het oord door miljoenen Pelgrims jaarlijks bezocht. Bij gelegenheid van 100 jaar verschijning in Fatima op 13 mei 2017 kwam ook Paus Franciscus; Benedictus XVI bezocht het oord in 2010.

Geef een reactie op dit artikel