Kaarsenprocessie in Fatima moet licht in de Corona-duisternis brengen (video)

-Fatima- (KNA) Met een kaarsenprocessie heeft het Portugese Bedevaartsoord Fatima gisteren de ‘verjaardag’ van de eerste Mariaverschijning in 1917 herdacht.

Voor het eerst sinds meer dan 100 jaar vond de herdenking vanwege de Corona-pandemie zonder Pelgrims plaats. Tot 30 mei zijn publieke vieringen/bijeenkomsten verboden.

Met de kaarsenprocessie wil men ‘licht in de (Corona)duisternis brengen’, zei
Kardinaal Antonio Marto, Bisschop van Leiria-Fatima, in de Mis. Slechts 100 personen mochten aan de kaarsenprocessie deel nemen, dat waren overwegend geestelijken en medewerkers van het Bedevaartsoord.

Kardinaal Marto had de gelovigen vooraf gevraagd, dit jaar weg te blijven, en de Mis alsook de feestelijkheden via TV of internet te volgen; “Geloof laat zich niet in grootte of aantallen meten”. Desalniettemin waren er volgens Portugese media tientallen personen die toch probeerden het terrein van het Bedevaartsoord illegaal te betreden. De Portugese politie besloot daarop de toegangswegen af te sluiten.

Marto maakte ook melding van uiterst aggressieve mails, waarmee hij de afgelopen dagen onder druk gezet werd, om zich bij de regering voor een openstelling van het Heiligdom sterk te maken. “Ik wilde echter niet als de verantwoordelijke voor een toename van de pandemie op nationaal niveau de geschiedenis in gaan”, zei hij in een kranteninterview.

Fatima is het beroemdste Bedevaartsoord van Portugal. Hier verscheen de Moeder Gods Maria sinds 13 mei 1917 meermaals aan drie kinderen. Heden-ten-dage komen jaarlijks meerdere miljoenen mensen als Pelgrim naar Fatima. Bij gelegenheid van de 100e gedenkdag in 2017 bezocht ook Paus Franciscus het Pelgrimsoord. anschouw ook onderstaande video van de kaarsenprocessie.

Geef een reactie op dit artikel