Mariabedevaartsoord in Calabrië wacht vuurzee

Donderdag 12 augustus 2021 08:23 – Bron: Redactie kerk – Beeld: PB
 -Rome- Het bekende Maria-bedevaartsoord Polsi in Calabrië dreigt te worden bereikt door de bosbranden. Italiaanse media meldden dat een toegang tot het stadje in het Aspromonte-gebergte al is geblokkeerd.

Talloze pelgrims die op weg waren naar Polsi zijn onverrichterzake teruggekeerd. luchtfoto’s  van de brandweer rond het Aspromonte National Park tonen immense rookwolken over de bergen.

Zuid-Italië kampt al weken met hitte en droogte. In Calabrië, maar ook op Sicilië en Sardinië vecht de brandweer tegen aanhoudende bosbranden. In veel gevallen is brandstichting de oorzaak. In het weekeinde werd Rome om versterking gevraagd om de vlammen onder controle te krijgen.

Maffia

Het Mariabedevaartsoord met de Madonna della Montagna di Polsi is een populair bedevaartsoord voor Italianen. De plaats wordt ook beschouwd als een bolwerk van de lokale maffia. Voor het jaarlijkse plechtige Mariafeest van de “Madonna della Montagna” begin september reizen maffiabazen van de ‘Ndrangheta’ traditioneel naar het afgelegen dorp niet ver van San Luca in de Aspromonte-bergen om nieuwe leden te werven, strategievergaderingen te plannen en contracten af ​​te sluiten.

 

Geef een reactie op dit artikel