Nauwelijks pelgrims in Kevelaer

-Kevelaer- (KNA) Vanwege de Corona-crisis hebben, naar schatting van de organisatoren,  95 procent van de pelgrimsgroepen hun bedevaart naar het Niederrheinische Kevelaer, vlak over de Nederlandse grens, afgezegd.

“Sommigen hebben hun reis van het voorjaar naar de herfst verschoven, maar het grootste deel komt definitief niet”, aldus de secretaris-generaal van het bedevaartsoord, Rainer Killich. Kevelaer is, in bezoekersaantallen, na het Beierse Altötting het tweede Maria-bedevaartsoord in Duitsland. In de afgelopen jaren kwamen steeds rond 800.000 pelgrims naar de Troosteres der bedroefden.

Wel valt op, volgens de organisatie, dat er meer kleine groepjes mensen komen of individuele personen die een grotere gemeenschap vertegenwoordigen. Op deze gasten heeft ook het Priesterhuis zich ingesteld, waar normaal gesproken alleen deelnemers van grote bedevaarten overnachten.

Sinds begin mei mogen in de Mariabasiliek – net zoals in alle kerken in de deelstaat Noordrijn-Westfalen – Missen worden gevierd onder strenge voorwaarden en met een klein aantal bezoekers.

Foto: Ben Bender

Geef een reactie op dit artikel