Parochie van Fatima roept op om de Rozenkrans voor de vrede te bidden

Leestijd: 2 minuten

-FATIMA/UTRECHT- In 1917 verscheen Maria in Fatima zes keer aan de herderskinderen Francisco en Jacinta Marto en hun nichtje Lucia dos Santos. Ter gelegenheid van de herdenking van de 100ste sterfdag van de Heilige herdertjes Francisco (4 april 2019) en Jacinta (20 februari 2020), nodigt de Parochie van Fatima alle gelovigen wereldwijd op om de ‘Rozenkrans voor de vrede’ mee te bidden.

Deze Rozenkrans voor de vrede wordt gebeden op 4 april 2019 en 20 februari 2020 tussen 20.00 en 21.00 uur (Portugese tijd) in de parochie van Fatima waar de herders werden gedoopt. Onder anderen het Aartsbisdom Utrecht heeft de Parochies gevraagd om waar mogelijk mee te doen met dit gebed. Gelovigen kunnen zich natuurlijk ook thuis aansluiten. De plechtigheid in Fatima wordt live uitgezonden voor de hele wereld, via sociale media en op internet via Angelus TV/EWTN en K-tv allen te ontvangen via MariaBode, zie videoblok op de hoofdpagina.

Het programma in Fatima die dagen is als volgt:

  1. Uitstelling van het Allerheiligste
  2. Bidden van de rozenkrans (de geheimen van het licht)
  3. Toewijding aan het Onbevlekte Hart van Maria

Paus Franciscus bezocht Fatima in 2017 vanwege het 100-jarig jubileum van de verschijningen van Maria. Op 13 mei verklaarde hij daar tijdens de Eucharistieviering Francisco en Jacinta heilig. Op dezelfde dag kwamen de Nederlandse Bisschoppen als Pelgrims naar de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht om daar gezamenlijk hun Bisdommen en alle mensen die in de Bisdommen wonen, toe te wijden aan het Onbevlekte Hart van Maria. In 2018 hebben de Nederlandse Bisschoppen elke maand op een speciale dag de rozenkrans gebeden met als intentie de vrede in de wereld. Gelovigen werden ook toen opgeroepen om mee te doen, ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of samen met anderen.

Kijk voor meer informatie over het bijzondere, wereldwijde initiatief op 4 april 2019 en 20 februari 2020: materfatima.org.

Bron: Aartsbisdom/ADN/Materfatima Foto: Wikimedia cc