Restauratie gaat helemaal fout

Inwoners uit het Noord-Spaanse stadje El Rañadoiro zijn zich ongans geschrokken bij het zien van hun nieuwe Mariabeeld. De Heilige Maagd kijkt nu opvallend scheel en de kleuren horen meer bij een tekenfilm. Het is de zoveelste restauratie die de mist ingaat. 

Inwoonster Maria Luisa Menendes  kreeg van de lokale parochiepriester de taak om een 15de-eeuws houten beeldje te restaureren. Alleen ging de vrouw iets te enthousiast aan de slag met haar verfborstel. De beelden kregen een fluorescerend jasje en dat tot grote schande van de andere inwoners. “Ik heb mijn uiterste best gedaan. Het beeld had dringend een likje verf nodig en ik vond deze kleuren het meest geschikt”, aldus Menendes aan ADN.

De make-over zorgt voor gemengde reacties. Sommige vinden het een hilarisch tafereel, anderen zijn dan weer niet te spreken over wat de vrouw heeft gedaan. Lokale restaurateurs spreken van een schande. “Hoe is dit mogelijk”, klinkt het verontwaardigd. Tot overmaat van ramp mengde ook de minister voor Cultuur, Genaro Alonso, zich nog in het debat.”Het lijkt meer op een wraakactie dan op een restauratie”. De parochie bekijkt nu of de verf nog kan verwijderd worden van het beeldje.

Bron/foto: ADN

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*