VS-conservatieven willen straf voor Jezuïeten-publicist James Martin

Maandag 8 februari 2021 00:13 Bron: KNA/1010WINS Foto: YT-inc
 -Washington- In een online opgestarte petitie wordt geëist dat de Amerikaanse Jezuïet en publicist James Martin door zijn Orde wordt veroordeeld wegens godslastering.

Het omstreden conservatieve nieuwsportaal Life Site beschuldigt de hoofdredacteur van het Jezuïetenblad ‘America’ ervan een afbeelding van Maria met het kindje Jezus onder de regenboogkleuren van de LGBT-gemeenschap op zijn Twitter-account te hebben verspreid en goedgekeurd.

Het beeld van Maria is de Zwarte Madonna van Czestochowa, die in Polen zeer wordt vereerd. Martin zou daarmee niet alleen Polen met zijn tweet , half januari, maar ook Maria en Jezus zwaar beledigen. Naar eigen zeggen heeft de petitie al enkele duizenden ondertekenaars.

Maria is er voor iedereen

Martin heeft Polen herhaaldelijk veroordeeld wegens ongebreidelde homofobie. Maria is er voor iedereen, ook voor LGBT-ers, stelt hij. “Dit soort beledigende opmerkingen moet scherp bekritiseerd worden”, aldus de opstellers van de petitie, die een waarschuwing deden uitgaan aan de Generaal-Overste van de Jezuïeten Arturo Sosa. Een kopie ging naar de Poolse en Amerikaanse Jezuïetencongregaties.

Martin wordt al jaren bekritiseerd door conservatieve (Amerikaanse) Katholieken omdat hij homo is en LGNT’ers verwelkomt in de kerk en pleit voor een verandering van de kerkleer.

 

Geef een reactie op dit artikel