Ook Paus heeft griep

Leestijd: < 1 minuut
Zondag 25 februari 2024 ~ 00:22 uur ~ Bron: Redactie Kerk/VN ~ Beeld: Publiek domein

 -Vaticaanstad- Griep en keelpijn waren rond in ons land en een groot deel van de werled. Het is er de tijd van het jaar ook voor.

Gisteren maakte de perskamer van het Vaticaan bekend, dat ook de Heilige Vader door het griepvirus is bezocht. Gelukkig een milde vorm, de Paus hoeft niet onder de lakens te blijven, maar kan in ‘een lagere versnelling’ zijn werk voortzetten.

Voorzorgsmaatregelen

Toch hebben zijn lijfartsen besloten om voorzorgsmaatregelen te nemen. Derhalve zijn de meeste verplichtingen en afspraken afgezegd. Wel heeft hij het voornemen zondagmiddag bij het Angelus aanwezig te zijn.

Paus Franciscus (87), lijdt aan verschillende gezondheidsproblemen, waaronder chronische ischias en knieklachten die hem dwingen tot het gebruik van een rolstoel en die hebben gezorgd voor mobiliteitsproblemen, vooral tijdens internationale reizen.

Long

Hij loopt ook een verhoogd risico op infecties aan de luchtwegen, omdat bij hem een deel van een long is verwijderd na een bijzonder heftige longontsteking als jonge Jezuïet.

Vorig jaar bracht Franciscus eind maart en begin april drie nachten door in het Gemelli-ziekenhuis in Rome vanwege bronchitis. Daarna bracht hij -in juni-  meer dan een week door in het ziekenhuis na een operatie aan een hernia.