Open Kloosterdag 15 mei: Dit zijn wij!

Leestijd: < 1 minuut

Dit zijn wi j!

Donderdag 21 april 2022 06:02 – Bron: KNR – Beeld: Graham H.-fotos
 -‘s-Hertogenbosch – DV zondag 15 mei zal voor de tiende maal de Open Kloosterdag worden gehouden. Zo’n 25 kloosters zetten hun kloosterdeuren open om bezoekers te verwelkomen. ‘Dit zijn wij!’ is het thema van deze Open Kloosterdag.

De zusters, paters en broeders laten deze dag zien wie zij zijn en waar zij voor staan. Zij vertellen waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

In het Aartsbisdom Utrecht doen onder meer de Karmelietesssen in Arnhem mee, alsook de Augustinessen in Utrecht, de Benedictijnen van de Sint Willibrordsabdij (Doetinchem) en de slotzusters van Klooster Cenakel (dienaressen van de H. Geest van de altijddurende aanbidding) in Utrecht. Op 15 mei wordt in Rome ook pater Titus Brandsma heilig verklaard. Enkele kloosters staan hierbij stil tijdens de Open Kloosterdag.

Op www.openkloosterdag.nl staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s. Meer informatie: KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen), e-mail: communicatie@knr.nl of tel.: 073 6921321.