Open Kloosterdag op vier plekken in Limburg

Leestijd: < 1 minuut

  -ROERMOND- Vier Limburgse Kloosters doen op zondag 19 mei mee aan de Open Kloosterdag. In het hele land zetten die dag zo’n dertig Kloosters hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. In Limburg gaat het om de Kloosters van de Benedictijnen in Vaals, van de Kleine Zusters van de Heilige Joseph in Heerlen, van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed op de Windraak in Sittard en van de Roze Zusters in Steyl.

Het is de negende keer dat zo’n Open Kloosterdag wordt gehouden. Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Zij willen tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven. Het thema van deze dag is ‘Wat beweegt je?’ De Zusters, Paters en Broeders gaan graag met bezoekers in gesprek over deze vraag. Zij willen vertellen en laten zien wat hen bewogen heeft om te kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. Maar ze horen ook graag van de bezoekers wat hen beweegt. Waarom zij naar het Klooster komen? Wat hen in het dagelijks leven beweegt?

Gevarieerde programma’s 

De deelnemende Kloosters bieden een eigen programma aan, variërend van werkwinkels en rondleidingen tot gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven. Op de speciale website staat een overzicht  van alle deelnemende Kloosters en hun programma’s.

Bekijk website Open Kloosterdag

 

Foto: Pixabay