Aartsbisschop: Emeritus Paus Benedictus XVI….stabiel maar erg broos

 

Stabiel in zijn broosheid

Maandag 20 september 2021 07:14 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: YT

-Vaticaanstad- De privé-secretaris van Emeritus-Paus Benedictus XVI, Aartsbisschop Georg Gänswein, heeft nieuwe informatie vrijgegeven over de gezondheidstoestand van de voormalige Pontifex. Benedictus XVI is “stabiel in zijn broosheid”.

Aartsbisschop Gänswein zei dit gisteren tegenover Duitse journalisten: “Op 94-jarige leeftijd is hij fysiek erg instabiel, maar hij heeft een helder verstand. En: “Hij heeft zijn gevoel voor humor nog lang niet verloren.”

Levenslust

De Emeritus-Paus, die sinds zijn aftreden in het Mater Ecclesiae-klooster in de Vaticaanse tuinen woont, doet nog steeds alles wat hij wil, aldus de secretaris. “Natuurlijk heeft hij hulp nodig bij het een of het ander. Maar het belangrijkste is: hij is vol levenslust.”

Volgens Gänswein schrijft Benedictus XVI geen boeken meer. Maar dat sluit niet uit dat oudere aantekeningen door hem af-en-toe worden uitgegeven. Afgelopen donderdag verscheen een bloemlezing met teksten van de voormalige Paus over Europa. Daarin sprak Benedictus XVI zich in felle bewoordingen uit tegen het ‘huwelijk voor iedereen’.

Geef een reactie op dit artikel