Beide Pausen laten zich vaccineren

Woensdag 13 januari 2021 01:19 Bron: KNA Foto:PB

-Vaticaanstad-  Zodra het bestelde corona-vaccin in Vaticaanstaat arriveert en beschikbaar is, wil de emeritus Paus Benedictus XVI (93) zich laten inenten tegen het coronavirus. Met de emeritus zullen alle leden van zijn huishouding in het Vaticaanse klooster Mater Ecclesiae zich laten inenten, dat zei de privésecretaris van Benedictus, Aartsbisschop Georg. Gänswein gisteren tegenover het Katholieke Persbureau KNA.

Paus Franciscus had zondagavond in een televisie-interview laten weten dat ook hij komende week ingeënt zal worden tegen het coronavirus. Ik heb me aangemeld, het moet gebeuren, zei het hoofd van de kerk. Hij vond dat vanuit ethisch oogpunt iedereen het vaccin zou moeten nemen. Degenen die dat niet doen, brengen niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van anderen.

Volgens eigen zeggen is het Vaticaan klaar voor de coronavaccinatiecampagne. Vorige week kondigde het hoofd van het gezondheidsdepartement van het Vaticaan, Andrea Arcangeli, aan dat de vaccindoses binnen een paar dagen zullen worden afgeleverd.

Arcangeli bevestigt dat Vaticaanstad ongeveer 10.000 doses van het vaccin had besteld bij de in Mainz gevestigde fabrikant Biontech en zijn Amerikaanse partner Pfizer. Dit moet voldoende zijn voor interne behoeften. Naast medewerkers van de Heilige Stoel en Vaticaanstad komen ook degenen die verzekerd zijn in aanmerking voor vaccinatie, zoals familieleden en gepensioneerden. De (ou)medewerkers van het Vaticaan moesten voor Kerstmis aangeven of zij een vaccinatie willen of niet.

Geef een reactie op dit artikel