Bescheiden electrische Pausmobiel in aantocht

De eerste schetsen van de nieuwe auto getoond door de heer Fisker (Foto EMB)
  -Los Angeles- De Amerikaanse autobouwer Fisker, wil in navolging van een opvallend lange rij van autofabrikanten, ook de Paus aan een nieuwe Pausmobiel helpen. De Fisker Ocean dient als basis voor de volledig elektrische Pausmobiel.

Oprichter en eigenaar Henrik Fisker zelf overhandigde de plannen tijdens een bezoek aan Vaticaanstad aan de Pontifex. Fisker was daar samen met zijn partner en mede-eigenaar Geeta Gupat-Fisker.

De inspiratie voor dit project kreeg Fisker door de niet aflatende aandacht die de Paus zelf voor het milieu heeft. Fisker noemt zijn Ocean ‘de duurzaamste auto ter wereld’. Dat duurzame komt niet alleen tot uiting in de elektrische aandrijflijn, maar bijvoorbeeld ook in de gebruikte materialen.

Paus Franciscus lijkt vooralsnog blij met de plannen. De Ocean krijgt uiteraard de bekende glazen uitbouw. De Paus zal een der eersten zijn die zich met de Fisker kunnen vervoeren, want de productiestart voor het grote publiek van de Ocean start pas eind 2022.

Het Fisker-product mag dan de eerste volledig electrische auto voor de Heilige Vader zijn. De Paus beschikt inmiddels over nog moderner en schoner vervoer, namelijk de Toyota Mirai. De Japanse autobouwer schonk twee van deze op waterstof rijdende auto’s aan het Vaticaan. Lees verder onder de foto>

De Paus in zijn meer dan 12 jaar oude Ford Focus (Foto PB)

Nu, ten gevolge van een hernia, het lopen steeds moeilijker gaat voor de Paus, is een (schone)auto natuurlijk een zegen, maar deze Paus is een bescheiden man. Limousines zijn hem een gruwel. Al in 2013 riep hij de wereld op om bescheiden te zijn als het gaat om vervoer.

Hoewel de Paus enkele malen per jaar het eerste exemplaar van een nieuwe auto cadeau krijgt van diverse fabrikanten, blijft hij zuunig en bescheiden als het om automobiel vervoer gaat: binnen het Vaticaan verplaatst hij zich vrijwel uitsluitend in zijn meer dan 12 jaar oude Ford Focus.

 

Geef een reactie op dit artikel