Gans Italië op slot

IEDEREEN MOET THUISBLIJVEN.

ITALIË SLAAT GROOT ALARM

OOK VATICAANSTAD NU OP SLOT

 –ROME-  De Italiaanse premier Giuseppe Conte  heeft zeer radicale maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het Coronavirus in zijn land. In gans Italië wordt de bewegingsvrijheid beperkt. Alle publieke bijeenkomsten worden per direct en tot-nader-order verboden.

In gans Italië zullen dezelfde maatregelen gelden, zegt Conte. Mensen zouden enkel voor hun werk of voor noodgevallen mogen reizen. Sportwedstrijden waaronder voetbal-wedstrijden worden opgeschort. Scholen en universiteiten blijven tot 3 april gesloten. Het openbaar vervoer zal wel nog operationeel blijven, maar het aantal passagiers wordt kleiner.

‘Het juiste gedrag is momenteel thuis blijven’, zei de Italiaanse premier. ‘De beslissing is nodig om de meest kwetsbare mensen van onze maatschappij te beschermen.’

De economie kreeg reeds een klap door het onder restricties plaatsen van Noord-Italië, maar de ramp met de nieuwste maatregel, van hedenavond, is catastrofaal voor het land en zal ook in de EU voelbaar zijn, aldus de landelijke Kamer van Koophandel van Italië hedenavond.

Paus Franciscus heeft alle openbare optredens afgezegd. In het Vaticaan wordt nu bekeken of de Heilige Vader de stad moet worden uitgebracht. Gespeculeerd wordt over helicoptertransport naar Castel Gandolfo.

Meer info volgt..

Geef een reactie op dit artikel