Hongarije: Vice-premier weet zich in familiezaken door Paus gesteund

De Paus en zijn gevolg in gesprek met President Ader, Premier Orban en Vice-premier Semjen (Foto EMB)

Woensdag 15 september 2021 06:00 – Bron: Redactie kerk – Beeld: Wiki/EMB
  -Boedapest- Volgens eigen zeggen wordt de Hongaarse regering geconfronteerd met kritiek van de EU op ‘maatregelen om het gezin te beschermen’. Tijdens het bezoek aan Boedapest zou de Paus nu woorden hebben gebruikt die de regering ziet als bevestiging van haar gezinspolitiek.

Volgens vicepremier Zsolt Semjen klaagde de Hongaarse regering tijdens het gesprek met Paus Franciscus over aanvallen op haar beleid vanuit Brussel.

“Wij hebben erop gewezen, dat wij vanuit Brussel worden aangevallen vanwege onze maatregelen om het gezin te beschermen – ik denk hier aan LGBTQP-kwesties”, aldus Semjen.

“Familie bestaat uit Vader, moeder en kind”

De Paus zei tijdens het onderhoud: “het gezin bestaat uit vader, moeder en kind, punt uit”, vervolgt de politicus. De Pontifex was tevens “zeer verheugd dat het aantal abortussen is afgenomen en het aantal huwelijken is toegenomen”.

Naast Semjen en Premier Viktor Orban nam ook President Janos Ader deel aan de bijeenkomst, die achter gesloten deuren plaatsvond. Van Vaticaanse zijde waren aanwezig, naast de Paus, Kardinaal staatssecretaris Pietro Parolin, Aartsbisschop Paul Gallagher, en een tolk, zie foto boven.

Gesprek vond plaats in een gemoedelijke sfeer

Orban schreef vervolgens op Facebook dat hij zelf Paus Franciscus had gevraagd “het Christelijke Hongarije niet verloren te laten gaan”.

Het Vaticaan maakte later bekend dat het gesprek “in een gemoedelijke sfeer” had plaatsgevonden. Gespreksonderwerpen waren: de rol van de kerk in het land, de inzet voor de bescherming van het milieu en de bescherming en bevordering van het gezin.

Geef een reactie op dit artikel