Madagaskar: Nieuwe Kathedraal en nieuwe Bisschop

Dinsdag 04 mei 2021 05:51- Bron: Redactie kerk/KNA Foto: PB
  -Vaticaanstad-  De Paus heeft een gelukstelegram aan de inwoners van Madagaskar gezonden, bij gelegenheid van de wijding van een nieuwe Kathedraal. De Pontifex heeft een aantal foto’s van de nieuwe Kathedraal mogen aanschouwen en is trots op de nieuwe Kathedraal St. Joseph in Miandrivazo. Lees verder onder de foto>
Rijstvelden op Madagaskar

“Ik feliciteer U allen met jullie sociaal en religieus werk”, aldus Franciscus verder. “Ook feliciteer ik jullie met de nieuwe afwateringskanalen, die jullie hebben aangelegd, opdat de rijstaanbouw moge groeien”. De af-gelopen zaterdag ingewijde Kathedraal in Miandrivazo behoort tot de Diocese Morondava. De eigenlijke Bisschopszetel aan de Westkust is 265 kilometer van Miandrivazo verwijderd. Het in 1955 opgerichte Bisdom heeft bijna 70.000 Katholieken, hetgeen overeenkomt met een bevolkingsaandeel van 8,6 procent.

Maar liefst 60 Priesters en 186 Kloosterzusters zijn in 23 parochies werkzaam. Bisschop is Marie Fabien Raharilamboniaina (53). In september 2019 bracht Franciscus tijdens een reis naar Zuidoost-Afrika ook een bezoek aan Madagaskar.

Na vier jaar heeft Paus Franciscus een Diocese op Madagaskar voorzien van een nieuwe Bisschop. Nadat de Bisschopszetel vier jaar vacant was werd de voormalig secretaris van de Bisschoppenconferentie, Gabriel Randrianantenaina (52), tot nieuwe Bisschop van Tsiroanomandidy in het centrale hoogland van Madagaskar benoemd. Zijn voorganger Bisschop, Gustavo Bombin Espino (60), werd in februari 2017 naar Maintirano overgeplaatst.

Geef een reactie op dit artikel