Met elpee onder de arm verlaat Paus platenzaak in Rome

Woensdag 12 januari 2022 09:56 – Bron: VN/Rome-report – Beeld: EO
 -Vaticaanstad- De verbazing onder de klanten van platenwinkel ‘Stereosound’ in Rome had dinsdagavond niet groter kunnen zijn. Rond 19.00 uur bezocht niemand minder dan Paus Franciscus de muziekwinkel bij het Pantheon.

Zoals verschillende media berichten, kwam de Paus in een witte Fiat 500L om de onlangs gerenoveerde  platenwinkel in te zegenen – en onmiddellijk vormde zich een kleine menigte rond de winkel en fotografeerde en filmde de Heilige Vader. Een korte video van het nieuwsportaal “Rome Reports” toont het bezoek, zie video onder artikel.

Franciscus zegende niet alleen de gerenoveerde winkel, maar ook de eigenaren van ‘Stereosound’, die het hoofd van de kerk al een aantal jaren kent. “De Heilige Vader is een muziekliefhebber en was jaren geleden bij ons toen hij nog Kardinaal was en door Rome reisde”, zei de eigenaar van de platenzaak tegen dagblad  ‘Corriere della Sera’. Het huidige bezoek was wederom “mooi” en “vol menselijke warmte”.

Met elpee onder de arm

Franciscus verliet de winkel ongeveer een kwartier later en niet met lege handen. De dochter van de mede-eigenaar overhandigde de Paus een geschenk verpakt in blauw papier: een vinylplaat met klassieke muziek. In interviews in het verleden had de Paus meermaals laten weten een groot fan te zijn van de muziek van Mozart, maar ook de werken van Beethoven, Bach en Wagner maken deel uit van de platencollectie van de Paus.

Spontane bezoeken van de Paus aan Rome gebeuren met enige regelmaat. In 2015 ging hij ‘s middags naar een opticien om de glazen van zijn bril te verwisselen, niet het montuur, dat was volgens de Paus nog prima. In december 2016 ging Franciscus ook persoonlijk naar een orthopedische winkel om nieuwe schoenen te kopen.

Geef een reactie op dit artikel